Gravid vecka 26(25+0)Vecka 26(25+0). Jag tycker magen blir högre och högre. Vad tycker ni? 
Jag har snart 1kg bebis i magen. Ca 850-900g väger han nu och är ca 33 cm lång. Jag räknar som sagt med en bebis av större mått precis som Alvar och pga pappan som är 192 så jag gissar att han ligger på de större måtten. Hur som helst börjar han bli stor. Skulle han födas nu skulle han förstås verka pytteliten. Det gjorde t.o.m Alvar med hans stadiga 4kg men om man tänker på att jag har en bebis av den storleken i min mage känns det stort. 

Han är väldigt väldigt livlig precis som sin storebror (nu fäller jag en tår över att Alvar snart är storebror). Han rör sig i stort sett hela dagarna, runt runt runt far han omkring. Jens älskar att pilla på hans fötter så att han ska sparka tillbaka. Han säger gärna hej då på morgonen på det sättet. 
Lillebror ligger ofta tvärs över magen. Benen på höger sida och huvudet till vänster. Läste även att de vid denna tid börjar öppna och stänga sina ögon. Undra om han får blåa som Alvar? Jens har grön/grå/blå och jag ett grönt och ett blått öga. 
Jag tror blåa! 

Och hur går det för mig? 
Ja... Jag tycker synd om min mamma och pappa, farmförallt mamma som får ha oss där så mycket. Mina fogar gör det ibland omöjligt att promenera med hundarna och då finns ingen annan lösning. Dessutom får jag lite hjälp med Alvar och det är tacksamt. Tacksam över att få hjälp att lyfta upp honom i stolen vid maten t.ex. Och allt annat de hjälper mig med! 
Jag vet att det är värt det och jag är enormt tacksam som får vara gravid igen men jag hatar denna smärta. Den begränsar mig så mycket och det är väldigt jobbigt att ha så ont. 
Men vi har passerat vecka 25 och det känns som en seger. I vecka 25 vart jag beordrad vila sist pga sammandragningar och det har jag ju inte blivit denna gång. En stor seger med andra ord! 
Hellre foglossning än så mycket sammandragningar. Foglossningen är ju som sagt inte farlig. 

Jag har mitt första möte efter inskrivningsmötet hos MVC på måndag och då ska vi mäta magen och lyssna på hans lilla hjärta. Spännande att se hur magstorleken ligger till jämfört med sist. Eller det är livmodern man mäter. Magen i sig spelar mindre roll. Vecka 26 alltså. Närmar sig 30 med stormsteg! 


Kommentarer
Postat av: Sandra - Mamma till Theodor och lillasyster i magen ♥

Åh, vilken fin mage du har! :) Jag fäller också en tår när jag tänker på att Theodor ska bli storebror. Magiskt att få se syskonbandet växa fram. Jätte roligt att följa din familj och er nya graviditet! Kram

Svar: Tack! Och detsamma. Så kul att följa någon som ska ha nästan samtidigt. Längtar så mycket! Kram
Angelica

2015-10-29 @ 12:13:52
URL: http://ssandralundqvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: