Gravid vecka 28(27+0)
Det är onsdag och det innebär ny vecka! Vecka 28(27+0). Lilla T beräknas vara ca 35cm lång och väga 1100g i början av veckan och över 1200g vid veckans slut. Det som är kvar just nu är i stort sett fettet som han ska lägga på sig. De ökar just nu med ca 27-30g vikt per dag. Sen ska förstås lungor och organ mogna men allt sitter där det ska och han är så gott som "klar". Läste att 88% av de barn som föds i vecka 27+0 överlever. Bra statistik! 

Han fyller nu upp hela livmodern och därför kan magen kännas väldigt stor och klumpig vilket den gör. Svårare att andas, särskilt i sittande läge. Svårare att äta eftersom jag känner mig mätt väldigt snabbt men bara att resa sig och göra något annat i någon minut gör att jag känner mig hungrig igen. Allt har mindre plats i magen och det känns. Förut har ju bara magen varit stor men han har inte varit i närheten av att fylla ut den och därför var jag mer smidig då. Att få på sig skor eller klä på sig är en liten utmaning och att vända sig i sängen är en upplevelse i sig. Och större ska jag bli! Fördelen är att jag känner honom tydligare och tydligare. Som vanligt håller han igång hela hela tiden förutom om natten. Bästa som finns! 

Med mig är det ingen större skillnad. Smärtan tilltar, sammandragningarna tilltar. I natt var första gången denna graviditet som jag hade riktiga förvärkar. De kom med 2-3 minuters mellanrum och det pågick i några timmar. Nu har jag sammandragningar som kommer då och då men ändå lugnare än i natt. Det startade i vecka 32 sist så lite tidigare denna gång. 
Skulle varit på ett läkarbesök förra veckan angående moderkakan och livmodertappen men de hade bokat in mig på en annan tid än den de angav till mig så det vart inget läkarbesök. Skulle vara bra att veta moderkakans placering om jag ska börja få förvärkar nu. Eftersom jag öppnades i förtid sist är risken stor för det även nu och har inte moderkakan flyttat sig är risken stor för blödningar. 

Jag har bytt barnmorskemottagning så jag ska ringa dit och se om jag kan få en läkartid. Har bytt till en mottagning som tillhör förslossinhen jag valt att föda på och födde sist på. Känns bra att det är inom samma. Är helt säker på att jag kommer bli nöjd med bytet! 

Det var väl den veckan det. Tiden rullar på. Känns som om det kommer gå snabbt nu fram till jul. Sen är det inte långt kvar alls. 


Kommentarer
Postat av: Mamma

För väl att du bytte!
Nu kan det ju bara bli bättre, svårare är ju svårt😘
❤️❤️

2015-11-11 @ 15:50:07
URL: http://coolbettan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: