BarnmorskebesöketJag är superallergisk mot granar så att ha en riktig finns inte på kartan. Därför är jag så lycklig över min något tilltufsade (efter bilfärden hem) rumsgran jag köpte förra veckan. Den luktar ingenting så även jag kan njuta av gran hemma! 

Idag var jag in till min barnmorska. Oj så glad jag är över att jag bytte! Jag möttes av en helt fantastisk kvinna. Varför är inte alla så? Det är helt klart värt en timmes enkel resa för att träffa henne. 

Hjärtljuden låg på 128, typiskt med lägre för pojkar (stämmer inte alltid). SF-mått något över kurvan precis som med Alvar. Lite lågt järnvärde men bra blodsocker och ja, allt såg allmänt bra ut. Hade även turen att läkaren hade en tid just precis då och min livmodertapp är opåverkad och moderkakan verkar dragit sig upp med livmodern för den låg inte längre nere vad hon kunde se. Det betyder att vi slipper snitt pga den orsaken i alla fall. Ska på den riktiga bedömningen i december men det bådar gott. 

Annars låg T med huvudet ner, i stor sett fixerad. Tidigt för att vara andra barnet. De brukar fixera sig sent eller precis då förlossningen startar. Skönt att han ligger på plats tycker jag! 

Vi gick även igenom min kommande förlossning. Hon bad mig förbereda hemma inför att föda hemma. Hon tyckte egentligen inte att vi skulle sätta oss i bilen utan jag gör ordning inne i badrummet och ringer ambulans. Ja Jens också så klart om han inte är hemma. Sen har Jens förlossningen i telefonen så får vi se om ambulansen känner att de hinner få in mig till förlossningen eller om jag helt enkelt föder hemma. 
Skulle föredra en igångsättning känner jag... Ska se vad hon säger nästa gång. Men hon likt de andra tror på en mycket snabb förlossning. Det står markerat med stora svarta bokstäver i min journal att jag hade en snabb igångsättning och att jag beräknas föda snabbt. 

Blir stressad av bara tanken. Kanske tar det istället jättelång tid? Det visar sig. Jag kommer hur som helst försöka få vara på plats när det startar. Känns bättre. Om inte annat får det lösa sig. Ut ska han. Hellre hemma än i bilen eller längst motorvägen. 

Det var väl det. Jag är glad över att jag bytte. Hon var inte orolig alls över de kilon jag gått upp och jag får gå upp hur mycket jag vill. Ja nästan. Hon var i alla fall helt lugn. Hon tror jag är byggd så och jag gick ju ner allt sist så det ska inte vara några problem nu heller. 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Jag lovar dig att går förlossningen så snabbt att du är hemma så klarar du det. Du kommer inte stressa upp dig, du kommer bli lugn och veta hur du ska betee dig. Det sitter i ryggmärgen även på oss människor och inte bara hos djur. Vi behöver sällan använda oss utav det då andra tar hand om oss.
De brukar vara människor runtom kvinnan som eldar upp sig.
❤️❤️

2015-11-24 @ 20:35:05
URL: http://coolbettan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: