Ultraljud
Igår var jag som sagt på ultraljud. Ett tillväxtultraljud där även livmodertapp och moderkakans placering kollades. Han låg mycket mycket långt ner och när läkaren väl fått in en bild på huvudet såg jag hans ansikte och frågade om det var ansiktet. Jag fick svaret ja och han satte på 3D istället. Det var nog det märkligaste jag upplevt. Jag såg T. Hur han ser ut. Det i sig var inte så märkligt, det märkliga var att der var som om någon tagit Alvar som nyfödd och lagt i min mage. Det var Alvar där inne! Jag vart helt ställd. Vi har från första ultraljud sagt att det liknar Alvar men så där likt?! Får se om han är lika lik när han kommer ut. Tyvärr låg han med handen för ansiktet när bilden togs men man ser ett slutet öga, kind och lite av näsvingen. Jämför med Alvar som nyfödd. Förstår att det är svårare för er att se än för mig som såg betydligt mer än vad bilden visar. 

Moderkakans placering var nu bra. Inte föreliggande alls. Det betyder att i alla fall inte blir snitt för den sakens skull. 
Livmodertappen har gått från 42mm till 32mm. Ingen fara alltså men förvärkarna ger samtidigt verkan. Så ta der lugnt och lyssna på kroppen var ordern från min läkare som ringde upp mig efteråt. Blir det som i helgen rådde hon mig att åka in till förlossningen för eventuell medicin. Hon sa att en dag slutar inte värkarna av lite vila. 

Och storleken då? Jag gissade att han var större än genomsnittet. Stämmerultraljudet hade jag...
FEL! Lite mindre än snittet och beräknas vid fullgången graviditet väga 3400g. Alvar vägde på beräknat datum 4050g. Det är stor skillnad. Vet inte om jag ens kan tro på det. Men sist gissade de bara 18g från Alvars födelsevikt i vecka 32 så jag vet att se kan vara väldigt duktiga på att se rätt, även om det inte alltid stämmer. 

Ultraljudet gick med andra ord bra och det var en sån fantastisk upplevelse att få se honom i 3D! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: