Todd 2 månader


Att fota en bebis som varit SUR hela dagen är lättare sagt än gjort. Han är normalt så snäll och glad men idag är det inte Todds dag kan vi sammanfatta dagen med.

2 månader har han hunnit bli. Han var på sån 2-månadersdag 62 cm lång och vägde 6140 g. Det är med andra ord en stor liten kille. Han har väldigt fin huvudform och fick beröm för det flera gånger och han gör allt han ska kunna göra. Vilket ju inte är så mycket ännu. Han är stark för sin ålder men det visste vi sedan innan. Han är ju inte som en 2 månader gammal bebis varken i sätt eller utseende. Han har ju alltid sovit bra men ännu bättre nu. Han somnar 19-21 någon gång och sover till 2, vaknar sen runt 6 och sen vid 8. Första amningen tar 30-45 minuter och den andra vid 6 tar 10-15 minuter. Vid 8 kliver vi upp och han leker i babygym eller babysitter och sitter och jollrar med mig till strax efter 9 då han tar en tupplur på ganska exakt 40 minuter. Tiden fram tills han går och lägger sig för natten är helt utan rutiner men ca 14 h om dygnet har vi ju en god rutin på nu och med tanke på hans ålder är det nog jättebra! Allt blir ju faktiskt lite enklare med rutiner tycker jag! Han älskar att ligga på mage eller sitta eller stå och hoppa i vårt knä. Att bara ligga ner är ingen hit om han inte ligger i gymmet, där finns det åtminstone saker han kan slå på. När han sitter upp har han även upptäckt sina fötter och försöker febrilt ta tag i dem. Han är galet koncentrerad och blir nästan chockad när han lyckas. En mycket roligt underhållning som vi även lyckats fånga på film!

Han startar varje morgon med att skina upp som en sol i ett stort leende. Det är så härligt! Han jollrar och ler mot en så man blir alldeles varm inombords. Nu längtar vi tills det riktiga skrattet bara!