Nyårsmenyn












Här kommer bilder på nyårsmiddagen som åts på nyårsdagen. Som ni vet spenderade vi nyårsafton på Astrid Lindgrens barnsjukhus så att hinna förbereda en middag var omöjligt. Vi tog det därför dagen efter. All mat var ändå inhandlad och jag som gillar att fira saker ville så klart fira in det nya året på riktigt. 
Menyn vart egentligen identisk menyn förra året. Det enda som skiljde var desserten och fördrinken. 

Fördrinken denna gång bestod av Bellini, till det krustader fyllda med svampstuvning och en avokadoröra med baconströssel i. Enkelt och väldigt gott! 

Förrätten var en klassisk toast Skagen med löjrom fiskad av min morfars granne. Fördelen med en morfar som bor strax utanför Kalix. 

Varmrätten bestod av helstekt oxfilé, potatisgratäng, ungsstekta tomater med balsamico och rödvinsvinäger, baconinlindad sparris, bea och en helt perfekt rödvinssås som stått på spisen länge och gottat till sig. 
Jag kör det säkra före det osäkra och äter inte rött kött under graviditeten. Skulle Alsing förlåta mig själv om något hände. Som jag saknar det! Tallriken jag fotade var därför inte min. 

Efterrätten bestod av en pannacotta olika smaker. Jag börjar från botten. Vit choklad, hallongelé, hallon och slutligen mango. Toppat med lite färska bär. Till det ett mousserande med smak av fläderblom. Alkoholfritt förstås. Det är så klart all dryck jag dricker men det behöver jag väl inte förklara? Visst förstår ni det ändå? 

Hur som helst en god och lyckad middag! En middag jag önskar att jag pt oftare. 

Hoppas ni får en bra tisdag! 


Kommentarer
Postat av: Anna J Fotografi

Ser gott ut! Otroligt fina bilder dessutom :)

2016-01-05 @ 09:45:05
URL: http://annae.blogg.se
Postat av: Iza

Men guud vilka fina bilder!!

2016-01-05 @ 22:36:57
URL: http://izahannaelin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: