Gravid vecka 36(35+4)


Ännu en gång flera dagar försent men här är vecka 36(35+4)! 

Med 30 dagar kvar till bf ser magen ut så här. Helt ärligt tycker jag inte så mjvket händer rent storleksmässigt. Vad tycker ni? 
I denna vecka väger bebisen ca 2590g vid veckan början och 2790g vid veckans slut och är ca 46 cm lång. Så mycket mer än så är det inte. De ligger där inne för att lägga på sig fett i stort sett. Om bara 10 dagar anses han helt klar, alltså inte prematur om han skulle födas efter det. Det är så jäkla nära nu. Men samtidigt lång tid. 

Jag trodde han skulle komma i onsdags. Jag hade kraftiga förvärkar med den kortaste regelbundna tiden på 1 minut och 40 sekunder. Jens åkte och tankade bilen full och jag låg mest i lite panik över att väskorna inte ens var packade. Efter alvedon lugnade det ner sig men jag hade så ont under värkarna att Jens var tvungen att vara tyst så jag kunde fokusera på att andas. Men allt dog ut. Mina föräldrar är utomlands och kommer hem på torsdag. Fram tills dess får han stanna inne i magen men sen är han faktiskt välkommen.

I veckan väntas barnmorskebesök och även ett läkarbesök. Jag hoppas så på goda besked av läkaren. Skulle bli så besviken om mina förvärkar inte gjort någon verkan. Sist var jag öppen ca 3cm vid denna tid. Tänk om jag har samma tur igen. Jag hoppas det! 

Annars är egentligen allt klart. Väskor är packade, hans rum är klart, de nödvändigaste kläderna är tvättade och vi känner oss redo. Jag hoppas verkligen vi slipper vänta i 30 dagar till. Nu vill vi bara ha ut den lilla. 

Har ändå så svårt att begripa att vi snart är 4 i familjen. Två små perfekta söner. Livet vill mig väl, jag har tur! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: