Hur hinner jag?
Jag får ofta frågor om hur jag hinner fixa så fint med maten jag äter. 
Helt ärligt äter jag inte så fint jämt. Min frukost består ofta av en knäckemacka eller ett smörgåsrån över diskbänken eller köksön eller rent utav på väg ut till bilen med två hundar och ett barn på höften. Men att visa en bild på det finns inte av intresse för min del. Jag älskar att fota men inte vad som helst. Jag vill fota vackra och fina saker, inte min trista knäckemacka. Vi äter heller inte alltid "lyxig" mat. Men min korvstroganoff är inte särskilt vacker och därför vill jag inte fota den. Inte för att ni ska tro att jag aldrig äter det utan för att jag endast vill dela med mig av bilder jag anser fina nog att dela. 

Men hur går det då till när jag faktiskt gör en fin frukost och fotar när jag är hemma med Alvar? Till att börja med har jag tur. Alvar har nästan hela sitt liv sovit hela nätter. I sin egna säng. Han hade en period då han åt en gång per natt. Det är allt. De gånger han varit vaken har han haft sån kraftig astma att han knappt kan andas liggandes eller öroninflammation men de nätterna är få räknade. Säg 10 nätter på snart 2 år. Han sover i snitt 12-13h per natt. Utan uppvak. Han har aldrig velat ha sin frukost direkt han vaknar utan en period skulle han dansa i 15-20 minuter innan han var redo, nu vill han ha 15-30 minuter med sina gosedjur och filt i soffan för att vakna till. 
Under den tiden gör jag frukost. Att lägga upp fint tar egentligen ingen extra tid, att välja en fin skål framför en "tråkig" tar inte längre tid, som exempel. Sen är jag van. Jag gör det av ren vana. Jag uppskattar att äta med ögonen också och det försöker jag med även då jag inte fotar maten. 

Sen fortsätter min tur. Alvar sover 3-4h varje eftermiddag. Då hinner jag baka, fixa och fota. 3-4h är lång tid, man hinner mycket. Min make arbetar dessutom oftast bara 4 dagar och han uppskattar lika mycket som jag god mat och Alvar är gärna med honom när han är hemma och det ger mig tid och utrymme till att skämma bort min familj med härliga bruncher och annan god mat. 
Jens anser precis som jag att ordning och reda är viktigt så vi tar lika stort ansvar vad gäller hemmet och vi plockar i regel undan efter oss direkt vi använt något vilket gör städning lättare och effektivare. 

Dessutom är det jag gör ofta väldigt enkelt. En fralla går fort att fixa men ser trevlig ut, under tiden kanske mixern står på och mixar vår smoothie. Frukt går även der snabbt att skiva upp. Pannkakor tar lite längre tid men är inte heller det särskilt avancerat. Mina frukostar ser nog mer avancerade ut än vad de faktiskt är. Som dagens frukost. Det är mixade hallon och turkisk yoghurt. Det ser ganska trevligt ut men är världens lättaste och snabbaste frukost. Men det känns lyxigare att äta så där än om jag bara häller det i en skål. Bilden i sig tog någon minut att ta. Överföringen och utläggningen på instagram sker då Alvar leker för sig själv. Jag försöker vara noga med att inte "sno" tid av Alvar. Ibland vill han leka ensam och då passar jag på att få ut bilden jag tagit på instagram. Han är väldigt lugn och försiktig min lille son och klättrar inte eller river ner saker i hemmet till exempel. 

När vi mammor ses på brunch har vi knytis så ingen ensam behöver stå och göra allt. Mycket med tidseffektivt!

Ni hör. Jag är ingen supermänniska, jag har tur. Det är inte svårt med ett barn som sover mycket och en make som hjälper en och stöttar en i det man tycker om att göra. Att laga mat, baka och fota är ett stort intresse, jag gör det med glädje. Jag får snart en till son. Jag förväntar mig att min tid för detta kommer att minska drastiskt. Jag tror inte vi har samma tur med sömnen med ett andra barn. 

Jag gör detta för att det är kul, för att der ger mig glädje. Och när jag har tid. Ibland finns inte tiden och då blir det den torra mackan i farten. 


Kommentarer
Postat av: Victoriaochlionel

Kul att läsa, du tar helt underbara bilder ♥ mums!!

2015-10-20 @ 10:51:20
URL: http://victoriacwahlstrom.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: