Kladdkaka med halloncheesecake





Igår var det kladdkakans dag och eftersom Alvars gudmor och min käre vän fyldde 25 år igår och var här på middag tänkte jag att en kladdkaka passade bra som dessert. Särskilt då damen inte är så förtjust i tårta. Men en vanligt kladdkaka när man fyller 25 år känns inte helt okej. Så jag letade efter någon som både till smaken och utseendet var festligare. Resultatet vart det ovan. En helt fantastisk kladdkaka med en halloncheesecake ovanpå. Jag är verkligen inte mycket för choklad just nu i graviditeten men jösses vilken god kaka. Om jag får säga det själv? 
 
Till middag åt vi pasta. Pasta fungerar alltid känner jag och eftersom jag inte har full energi just nu fick det bli något lätt men ändå gott. Gästerna verkade uppskatta maten så jag gissar att det var gott. Ja jag tyckte i och för sig också att det smakade bra men det är mindre viktigt vad jag tycker när vi har gäster. 
 
Hur som helst ska ni få receptet. Den var så enkel och smidig att göra, jag som faktiskt aldrig gjort någon annan cheesecake förut än frozen cheesecake vart positivt överraskad över hu rlätt det faktiskt var.
 
Recept:
 
Kladdkakan:
 
200 g smält smör
1 dl kakao
4 ägg
2 msk vaniljsocker
3 dl mjöl
4 dl socker
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda ner äggen.
Häll i smöret och vispa till en jämn smet.
Smörj en form med avtagbara kanter och häll i smeten.
Sätt in i ugnen i ca 30-35 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten men inte för kladdig för då finns risken att den rasar när cheesecaken ska på.
 
Halloncheesecake:
 
100 g philadelphiaost
2 äggulor 
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
200 g hallon
1 dl socker 
 
Gör så här
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa grädden så att det börjar bli spår i den.
Vänd ner philadelphiaosten, vaniljsocker och äggulorna.
Koka upp hallon och socker och sila sedan bort kärnorna.
Krama ur vattnet från galatinbladen och lägg ner i hallonsåsen.
Häll i hallonsåsen i gräddblandningen.
Låt stå i kylen i 1 timma.
Häll över cheesekaken över kladdkakan och låt stå i minst 3 timmar så den stelnar ordentligt.
 
Som garnering ringlade jag över lite vit choklad och satte på bär och blommor. Garnera med något du tycker är fint och gott. 
 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Den var så god att jag inte ville svälja den😘
Fantastisk då det inte var för sött och chokladen harmonierade verkligen till halloncheescaken, super.👌🏻
Att den sedan var så vacker gjorde inte saken sämre😘
Tack för att vi fick smaka den idag!
❤️❤️

2015-11-08 @ 21:18:00
URL: http://coolbettan.se
Postat av: Sara

Ser farligt gott ut!

2015-11-09 @ 03:16:44
URL: http://nouw.com/nolongerironic
Postat av: a n n i k a

Mumsigt :D

2015-11-09 @ 21:08:53
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Siri

Gud vad den såg god ut, snor receptet och provar själv någon dag!

2015-11-12 @ 19:53:01
URL: http://sbrever.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: