Gravid vecka 30(29+0)Veckans mage! Vecka 30(29+0)!!!!!
Hur galet att vi har nått vecka 30 redan? 
Helt plötsligt är det inte så lång tid kvar samtidigt som det känns som om det är evigheter. Han är nu ca 38 cm och väger ca 1430g i början på veckan och 1580g i slutet av veckan. Dessa 38 centimeter känns! 

Han ligger ner med huvudet och i stort sett fixerad. Jag fick hjälp att känna huvudet igår och hjälp vad stort det är?! Jag vet att han inte är mini längre men ändå är det svårt att greppa att han är så pass stor som han är. 
Just nu för stunden ligger han med rumpan åt vänster och benen till höger. Han brukar ligga tvärtom. Han sparkar gärna uppåt vänster revben. Inte så att det gör så ont men det känns. 

Han är aktiv som vanligt dagtid. Sover på natten och vaknar klockan 6-7. Helt okej om han följer samma mönster när det är dags att komma ut. Allt är som det varit ganska länge nu med andra ord. 

Statusen på mig är oförändrad. Ont, sammandragningar och halsbränna. Varken bättre eller sämre. Det positiva med att han lagt sig till rätta så snabbt (andra barnet brukar inte fixera sig förrän i slutet om de ens gör det innan förlossningen startat) är att ju mer han växer desto större är chansen att fogarna stabiliseras lite. Han fyller mer och mer ut mitt bäcken och då finns inte utrymme för fogarna att röra sig på samma sätt. Det borde med andra ord börja ge med sig lite nu även om det antagligen inte försvinner helt. Håll tummarna! 

Saker börjar falla på plats här hemma, hans rum tar form och det mesta börjar kännas hyfsat klart. Ska måla hans garderob och sortera in Alvars gamla kläder, men det får bli efter nästa vecka. 
Dessutom ska vi kika på en annan bostad på söndag, om den inte sålts vill säga. Kanske har vi flyttat innan lilla T kommer? Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: