Gravid vecka 27(26+0)Vecka 27(26+0) och veckans mage! Man ser tydligt att livmodern går högre och högre upp. Bebisen beräknas nu väga 950g i början av veckan och 1075g i slutet av veckan, ca 34cm lång. Han passerar alltså (förhoppningsvis) ett kilo denna vecka! Skulle han födas nu skulle han troligen överleva. Den vetskapen är fantastisk. Nu hoppas vi förstås han stannar inne i 11 veckor till. Helst inte en dag längre. Då är beräknas han som "färdig".

Jag mår som jag gjort i flera veckor. Den biten kan ni. Det blir jobbigare och jobbigare med det onda och i natt har jag vaknat runt 10 gånger pga smärta. 4:30 gav jag upp. 

Imorgon väntar ett läkarbesök. Livmodertappen ska kollas och moderkakan kollas nog också. Den är föreliggande, eller har åtminstone varit på varje ultraljud hittills och det är intressant att veta vart den är om jag börjar öppna mig i förtid som sist. Det inte är riskfritt om moderkakan ligger för öppningen. 

Jag ska även ta upp frågan angående igångsättning när jag nått 37 hela veckor. Dels för att jag vet att läkarna är oroliga att förlossningen ska gå väldigt snabbt med tanke på min förra förlossning. De har redan nämnt igångsättning som alternativ för att slippa en födsel hemma men även pga. min smärta jag har. Jag vet att det bästa är att bebisen kommer av sig själv men att föda hemma innebär t.ex en högre infektionsrisk. Jag bör dessutom vara pigg inför en förlossning och smärtan kommer bara bli värre och värre och de sista veckorna är de absolut tyngsta.
Jag ska åtminstone se vad han har att säga om saken. Att jag har en väldigt lyckad igångsättning i bagaget hoppas jag höjer oddsen något.  

Det var nog det om denna vecka! Lilla T är pigg och glad. Har en massa filmer när han rör sig där inne. Han håller verkligen igång hela dagen för att sova om natten. Sköna rutiner han har just nu med andra ord. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: