Chiapudding

God dag tisdag! Här sitter jag och äter frukost. Ja ni hörde rätt. Frukost denna tid. Min mamma frågade om hon fick ha Alvar idag och eftersom han numera vaknar innan gryningen körde Jens honom dit när han åkte till jobbet. Det gav mig 6h i min ensamhet. Hur har jag då spenderat mina 6h? Först sov jag i några timmar. 3h närmare bestämt. Sen en lång varm dusch. Sen funderade jag på om jag skulle dammsuga och städa lite men nöjde mig med att bädda sängen och sätta igång en maskin tvätt. 
Jag har FaceTimeat med Alvar som inte ville åka hem och nu sitter jag här. Äter mitt nya beroende - chiapudding. Dricker till det en stor kopp te och njuter av lilla T som ligger och trycker ut hans söta (jag vet ej med säkerhet men förmodar att de är söta) fötter strax under mina revben på höger sida. Jag petar tillbaka och får svar. Vårt sätt att kommunicera.
Snart kommer Alvar hem och då ska vi kasta oss i sängen och gosa tänker jag. Ni vet, pussas och kramas och skratta tillsammans. Hans plan är nog snarare att antingen sova. I sin säng (viktigt enlig herrn) eller leka.

Jag försöker komma på det perfekta sättet på chiapudding. Åt den mest fantastiska på Kaffeverket och försöker nu efterlikna den. Inte för att jag egentligen gillar att folk kopierar men jag har ju tänkt äta den i mitt egna hem, inte försöka rida på deras framgång. Det är väl okej? Känns dock som om jag aldrig kommer att lyckas uppnå samma goda resultat.

Jag har alltså ännu inte lyckats så jag delar med mig av detta mycket lätta recept på en åtminstone väldigt god chiapudding:  

100 ml kokosmjölk på bruk
2 msk chiafrön
En liten nypa salt

Blanda ihop allt i en burk eller skål. Ställ i kylen och rör om efter 5-10 minuter igen. Låt sen stå i några timmar. Jag åt tillsammans med mosade hallon och lite blåbär. Gott och nyttigt! 

Var tvungen att ha med sista bilden. En bild på två favoritsaker just nu. Chiapudding och mitt skal från Richmond & Finch


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: