Pasta med lax och saffran



Kvällens middag vart en pasta med lax och saffran. Gott och enkelt! 

3-4 portioner 

3dl cream fraîche 
1dl vispgrädde 
2 fiskbuljongtärningar
Purjolök 
3 vitköksklyftor
1 röd paprika
10 färska champinjoner 
200g färsk bladspenat 
400g lax 
400g tagliatelle 
1g saffran 
Salt och peppar 

Sätt på pastavattnet och koka sedan som vanligt. Börja med att skära upp purjolök, paprika och champinjoner och fräs i snabbt någon form av matfett. Pressa ner vitlöken. 
Tillsätt grädde, cream fraîche och saffran och koka upp. Tillsätt buljongen och salt och peppar efter behag. Skär laxen i tärningar och lägg i. Rör inte om en massa så att laxen går sönder. Se bara till att den är täckt av sås så blir den klar snabbt. Precis innan servering lägger du i spenaten och rör om försiktigt. Servera med pastan! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: