Gravid vecka 34(33+3)Vecka 34(33+3)!
Några dagar sent men idag äntligen tog jag denna veckas bild! Vet inte om jag tycker att det händer så mycket med magen nu? Sist hos barnmorskan hade SF-måttet (livmodermått) bara ökat 0,5cm på 3,5 vecka så jag ska tillbaka redan nu på måndag för att kolla så det växer som det ska. Jag hoppas måttet dippade för att lillebror nu ligger så långt ner och inte för att han inte växer. 

Barnet beräknas i denna vecka vara 44cm lång och väga 2180g vid veckans början och 2350g vid veckans slut. Lillebror beräknas väga ca 6% mindre. 
Läste även i en app att om förlossningen startar nu försöker de intr stoppa den men jag tror faktiskt de försöker stoppa den ett par veckor till i Stockholms landsting. Det kan skilja lite från landsting till landsting vet jag. 

Annars hickar han väldigt ofta. Upp mot 10 gånger per dag. Han rör sig som vanligt nästan konstant dagtid. Vaknar vid 6-7 på morgonen. Mysigt för det mesta med tidvis gör det ont. Upplevde aldrig sparkarna som särskilt onda med Alvar men lillebror... Han är på revbenen och även höftbenet och det känns! Det märks att han ligger väldigt långt ner för jag får ganska ofta onda ilningar i ljumskarna. Han förbereder sig mer och mer med andra ord. 

Jag mår som jag gjort. Tröttare och tröttare för varje dag men annars som vanligt. Ont i fogar och förvärkar. Fogarna är dock bättre, det blir lite bättre för varje vecka men fortfarande väldigt ont. Förvärkarna kommer lättare och lättare och nu gäller det att försöka ta det så lugnt det går i några veckor till. Att föda drygt 6 veckor för tidigt känns inte optimalt. 
Men om 3 veckor är han mer än välkommen! Tänk om han faktiskt skulle komma om 21 dagar bara?! Blir lite stressad och känner att vi måste fixa allt NU! Rummet är inte klart och inga kläder är tvättade. Dags att sätta fart med det. Packa BB-väskan och Alvars väska börjar också bli aktuellt. 
Tänk att det är så nära men känns så långt bort. Jag hoppas så innerligt att han åtminstone är här om en månad! Kommentarer
Postat av: Ida Nilsson

SÅ mysigt! Min lilla tjej hickade massvis också, vilket hon även gjorde som liten bebis :)

2015-12-26 @ 21:33:56
URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

Nyfiken! :-) Hur går det med tatuering och graviditet? Man hör ju så mycket och vad stämmer egentligen?

Svar: Min sitter ju väldigt långt ner på magen och dras då självklart ut en hel del. Efter förra graviditeten gick all min hud tillbaka väldigt bra och så även tatueringen. Den fick ett par bristningar i sig som man efter graviditeten kan känna men de syns inte. Så jag skulle säga att den då i alla fall var helt opåverkad. Hoppas självklart på samma nu. Har inga nya bristningar utan det är mina gamla som börjat synas igen så jag tror de precis som sist kommer blekna väldigt snabbt :)
Angelica

2015-12-27 @ 07:57:17
URL: http://narannie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: