Gravid vecka 32(31+0)
Vecka 32(31+0)! Med exakt två månader kvar byter vi vecka! Tycker magen sjunker, är det bara jag som tycker det? 
De väger nu ca 1790g vid veckan start och 1950 vid veckans slut, snart passerat vi alltså 2000g. Jag gissar dock att han redan passerat den gränsen, eller åtminstone gör denna vecka. De är ca 42cm långa och tänk jag som bara var 49 lång vid födseln. Det är inte så stor skillnad. Alvar föddes 52cm lång men ändå, bara 10cm skillnad. Nästa vecka har vi ultraljud och jag hoppas innerligt att en mätning på hur stor han är görs. Vore så kul att veta. Det är sagt att remissen skulle utökas från koll av moderkakan till koll av tillväxt av honom och även flödet i navelsträng och eventuell påverkan av livmodertapp så jag hoppas det gått fram! 

Annars då? Jag har varit in till förlossningen en sväng pga en väldigt lugn T. Han svarar normalt direkt på beröring men inget i lördags, inget kunde "väcka" honom och han vaknade inte på morgonen som vanligt. Med Alvars historia i bagaget åkte jag in för en koll. Hoppas så innerligt att vi slipper det mer. Hela sista tiden var en väldigt jobbig period förra gången pga Alvars slöhet. Stor oro hela tiden. 
I lördags hade jag även regelbundna förvärkar med 2:40 minuters mellanrum i flera timmar. Vissa riktigt smärtsamma. Hoppas de inte gjort någon påverkan bara.

Fogarna är som de är. Lite lite stabilare när jag är uppe och går kan jag tycka men annars har jag fasligt ont mest hela tiden. Jens hjälper mig att ta mig upp från soffa varje gång han är hemma. Sätter jag mig på golvet för att t.ex fixa något med Alvar lyfter han upp mig från golvet när jag ska upp osv. Saker som just nu är väldigt jobbiga för mig hjälper han mig med så gott han kan. 
En ny åkomma är att det känns som om mitt blygdben ska tryckas ut. Gissar att han ligger väldigt långt ner med huvudet och därför trycker på benet. Detta är nytt sedan någon dag och jag står däeför inte gärna upp mer än nödvändigt. Hade samma med Alvar men "bara" i 3-4 veckor. Han låg så långt ner han kunde och därför kändes det i blygdbenet.

Känns rent allmänt som om T gör sig väldigt redo för att komma ut. Känns som om jag inte kommer gå tiden ut med tanke på att han i stort sett ligger helt redo men skulle inte förvåna mig om jag har sån "otur". Om 6 veckor anses han som klar och då vore det perfekt om han ville komma. Håll tummarna! 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Jag behöver nog snacka med lilla T nästa gång vi ses. Mormor och morfar vill ju hinna hem från Las Palmas först innan han gör entré;)
Det räcker att ha "missat" ett barnbarns entré med att sitta på Mallorca i en lustjakt, det var inte lustigt det.
Varför har du inte bett mamma lyfta upp dig? Nu vet jag så nu kommer jag göra det:)
❤️❤️

2015-12-10 @ 15:07:02
URL: http://coolbettan.se
Postat av: My

Jag håller både tummar och tår för att han ville stanna inne i värmen de sex veckorna ut men jag förstår att han är ivrig efter att få träffa er.

2015-12-10 @ 20:13:51
URL: http://livetmedmy.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: