OnsdagJag skrev ett inlägg häromdagen med det hade visst inte publicerats. Vilken osis! 
Borde uppdaterat om graviditeten idag men har som den senaste tiden haft fullt upp. Återkommer med magbild imorgon. 

Startade dagen med att förlänga mina ögonfransar. Det.är.så.himla.härligt. Verkligen värt att unna sig! Sen har dagen spenderats liggandes med förvärkar och en massa fix här hemma. Imorgon skulle vi firat nyår hos några vänner men då de tyvärr är sjuka blir vi hemma med lite sällskap. Så mat har inhandlats och middag har planerats. 
Efter imorgon tror jag det är slut på bjudningar. I alla fall av det seriösare slaget. Jag är för trött för det. Eller min kropp är. Jag älskar det men kroppen orkar inte mer nu. Ska bli skönt när helgerna passerat, återgå till det lugna. 
Fokus kommer då ligga på att ladda upp inför lillebrors ankomst. Hans BB-kläder är åtminstone tvättade och resten ska fixas nu när vardagen tar fart. Vi är snart i mål och det märks. Jag vill fixa allt ofärdigt NU! Har ett enormt behov av att få allt klart nu. Jag är ändå i vecka 35 så han kan nästan komma när som helst nu. Och på tal om vardag. Hur skönt är det inte med normal frukost/mellanmål igen? Julgodis är gott men bara den korta perioden. Nu välkomnar jag nya tider! 

Gravid vecka 34(33+3)Vecka 34(33+3)!
Några dagar sent men idag äntligen tog jag denna veckas bild! Vet inte om jag tycker att det händer så mycket med magen nu? Sist hos barnmorskan hade SF-måttet (livmodermått) bara ökat 0,5cm på 3,5 vecka så jag ska tillbaka redan nu på måndag för att kolla så det växer som det ska. Jag hoppas måttet dippade för att lillebror nu ligger så långt ner och inte för att han inte växer. 

Barnet beräknas i denna vecka vara 44cm lång och väga 2180g vid veckans början och 2350g vid veckans slut. Lillebror beräknas väga ca 6% mindre. 
Läste även i en app att om förlossningen startar nu försöker de intr stoppa den men jag tror faktiskt de försöker stoppa den ett par veckor till i Stockholms landsting. Det kan skilja lite från landsting till landsting vet jag. 

Annars hickar han väldigt ofta. Upp mot 10 gånger per dag. Han rör sig som vanligt nästan konstant dagtid. Vaknar vid 6-7 på morgonen. Mysigt för det mesta med tidvis gör det ont. Upplevde aldrig sparkarna som särskilt onda med Alvar men lillebror... Han är på revbenen och även höftbenet och det känns! Det märks att han ligger väldigt långt ner för jag får ganska ofta onda ilningar i ljumskarna. Han förbereder sig mer och mer med andra ord. 

Jag mår som jag gjort. Tröttare och tröttare för varje dag men annars som vanligt. Ont i fogar och förvärkar. Fogarna är dock bättre, det blir lite bättre för varje vecka men fortfarande väldigt ont. Förvärkarna kommer lättare och lättare och nu gäller det att försöka ta det så lugnt det går i några veckor till. Att föda drygt 6 veckor för tidigt känns inte optimalt. 
Men om 3 veckor är han mer än välkommen! Tänk om han faktiskt skulle komma om 21 dagar bara?! Blir lite stressad och känner att vi måste fixa allt NU! Rummet är inte klart och inga kläder är tvättade. Dags att sätta fart med det. Packa BB-väskan och Alvars väska börjar också bli aktuellt. 
Tänk att det är så nära men känns så långt bort. Jag hoppas så innerligt att han åtminstone är här om en månad! 

Stolt

Nu har det varit tyst igen. 
Inte med min mening. Men som för de flesta är det mycket inför julen. Det blandat med mycket som sker i livet och en enorm trötthet. 

Jag har bilder från helgen och vill visa dem så det får bli ett projekt imorgon. Om jag hinner. Idag får ni bara text. 
Det har verkligen varit full fart, Sthlm för barnmorskebesök och mys med familjen, firande i dagarna två av vår 8-årsdag och shopping. Sedan fix inför julen och idag ett jobbmöte. 

Jag inser att jag är lyckligt lottad. Lycklig, förvånad och stolt. Att sitta och höra fina ord som gör en generad och sen få erbjudande om att göra jobb inom det man älskar är överväldigande. Det fanns inte i min vildaste fantasi för ett år sedan men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte lagt ner hela min själ i detta. Att bli uppskattad för det jag gör får mig glad ända in i själen och stolt så klart. Vad det handlar om kan ni kanske gissa och resultatet kommer komma inom en hyfsad snar framtid. Ser så mycket fram emot detta och jag lägger mig med ett leende i kväll. Men det gör jag alltid, men ett extra stolt leende idag. 

Imorgon väntas julstök. Ser fram emot det! God natt mina vänner!